Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Nisan 2013 Çarşamba

Yalnız Değilsiniz Projesi

6-D'nin  yeni projesi bu.
Hepimizin bildiği gibi Türkiye'de bu ara erkek cinayetleri (kadın cinayetleri demiyorum çünkü bu cinayetleri işleyenler kadınlar değil) aldı başını gidiyor.Bundan kaçmaya çalışan kadınlar da kadın sığınma evlerine gidiyorlar.Gidiyorlar ama bazıları da gerisingeri dönmek zorunda kalıyor.Neden mi? Çünkü 3+1 evde yaklaşık 100 kişi kalıyorlar ,yatacak yer yok ,yiyecek yok ,temizlik yok ,kıyafet yok ,çocuğuyla-bebeğiyle gelen daha bir perişan.Bunca zorluğa rağmen hala orda kalanlar olduğuna göre normalde yaşadıkları şartların nasıl katlanılmaz olduğunu varın siz düşünün.
Biz de küçücük de olsa bir katkıda bulunmak istiyoruz.Haftaya cumaya kadar bir takım şeyler toplayıp onlara götürmek amacındayız.Evet biliyoruz bütün herkese yardım edemeyiz ya da her zaman edemeyiz ama en azından bir şey yapmak hiçbir şey yapmamaktan ahlanıp vahlanmaktan iyidir.

Getirilebilecek eşyalar şunlar:
bebek kıyafeti
çocuk kıyafeti (kız-erkek)
kadın kıyafeti
kadın çantası
ayakkabı
terlik
yüz-banyo havlusu
diş fırçası-macunu (yeni olmalı kullanılmamış olmalı)
iç çamaşırı (yeni)
çorap (yeni)
oyuncak
sabun
şampuan
krem
battaniye
yorgan
çarşaf-nevresim-yastık kılıfı
tülbent-eşarp-yazma
mutfak gereçleri
bakliyat ,kuru gıda
kullanmadığınız ama çalışır durumda telefon
GETİRİLECEK KIYAFETLER TEMİZ VE GİYİLEBİLİR OLMALI.  LEKELİ ,YIRTIK PIRTIK ,YAKASI PAÇASI SARKMIŞ ,ÇÖPE ATILACAK KIYAFETLER GETİRMEYELİM.


4 yorum:

  1. ğretmenim sadece 6-D mi getirebilir yoksa bizde getirebilirmiyizz?ama öğretmenim hakkaten iyi
    fikir cok güzel bir proje........
    iyi günler herkese..........
    ben gizem esen............

    YanıtlaSil
  2. Öğretmenim bizde bir çok kıyafet var . Bunlar bebek kıyafeti olduğu için evde giyecek kimse yok ama öğretmenim çok ufak dikiş hataları var. Onlarıda getirebilirmiyiz ??

    YanıtlaSil