Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Ocak 2013 Cuma

santralistanbul Enerji Eğitmi Programları

Santralistanbul'da enerji üretimi ve tüketimini anlatan Enerji Eğitim Programını'na gidiyoruz!
Tarih 26 Mart 2013 Salı. Saat: 10-12 arası  Kontenjan :30

Bendeki broşürde şöyle bir açıklaması var:

çocukistanbulEnerji başlığı altında gerçekleştirilensantralistanbul  Enerji Eğitim Programları, enerji tasarrufu ve alternatif enerji kaynakları temalarına odaklanmış olup, eğitim konusunda misyonunu “bugünün etkin aktörleri ve geleceğin enerji tüketicileri ve karar vericilerinin eğitimi” olarak belirlemiştir.
Programların içeriği farklı yaş gruplarının duygusal, sosyal, zihinsel gelişimleri ve müfredat bağlantısı göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur.
Yukarıda belirtilen amaç çerçevesinde program içeriği,
  • Aktif katılım
  • Grup çalışmaları ve
  • Yapısalcı yaklaşım
temel alınarak hazırlanmıştır
Program ile santralistanbul Enerji Müzesinin mekan olarak bir “araç” olarak kullanılması ve temel olarak çocuklarda/gençlerde enerji konusunda bir farkındalık ve bilinç oluşturulması hedeflenmektedir.
Çocukların hemen her şeye dokunabildikleri Enerji Müzesi içinde farklı yaş gruplarına dönük enerji temalı tur programlarında öğrenciler, Silahtarağa Elektrik Santralı’nın tarihi, farklı enerji kaynakları, enerji tasarrufu ve elektriğin elde edilme yöntemleri gibi konulara çeşitli oyun, aktivite ve çalışma kağıtları ile zenginleştirilmiş bir programa katılıyorlar. Enerji Müzesi tur programımız, Enerji Oyun Alanı’nda yer alan ve tüm yaş gruplarının ilgisini çeken elektrik ve enerji temalı oyun üniteleri ile tamamlanıyor. Enerji Oyun Alanı’nda çocuklar/gençler,
- Bir Elektrik Devresi Yapma
- Elektrik Enerjilerini Kendileri Üretme
- Pil Olma
- Roket Ateşleme
- Sonsuzluğa Bakma
- Yağmurun Sesini Dinleme
- Binlerce Volta Dokunma
- Manyetik Heykeller Yapma
ve daha pek çok üniteyi deneyimleyebiliyorlar.

Bugün çoğu sınıfa anlattığım gibi ilgi çok fazla olduğundan mart ayında gidecek olmamıza rağmen rezervasyonu şimdiden yapmak zorundayız.Yoksa yer bulamayız.
İlgilenenler 6-A dan Rukiye ,6-B den Gizem ,6-C den Mehtap ,6 -D den Salih konuyla ilgileniyor. İsminizi onlara yazdırıyorsunuz.Kontenjan sınırımız olduğu için elinizi çabuk tutmanızı öneririm.
Şu ana kadar Ertuğrul ,Gökçenur ve Fatmanur T. kesin kayıt yaptırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder